Ziektepreventie

Welkom » Ziektepreventie

Het voorkomen van ziekte bij je huisdier is het allerbeste, dat wordt ook wel ziektepreventie genoemd. Niet alleen voor het welzijn van jouw hond, kat of konijn is dat beter, maar het voorkomt ook dure rekeningen voor onderzoek en behandeling bij de dierenarts. Daarom besteden wij op onze website veel aandacht aan ziektepreventie.


Doel = ziekte voorkomen

Ons doel is om ziekte bij onze huisdieren zoveel mogelijk te voorkomen. Door aandacht aan de volgende zaken te schenken zijn al veel gezondheidsproblemen te voorkomen.Daarnaast besteden we op onze website ook aandacht een het voorkomen van zoönoses, dat zijn ziektes die van onze huisdieren op de mens overgedragen kunnen worden. Door deze ziektes bij onze hond of kat te voorkomen zorgen we ook dat we zelf gezond blijven.

Voor alle diersoorten is een goede ziektepreventie belangrijk.
Voor alle diersoorten is een goede ziektepreventie belangrijk.

Goede dagelijkse verzorging

De dagelijkse verzorging heeft een hele grote invloed op de gezondheid van een huisdier. Het LICG, oftewel Landelijke InformatieCentrum Gezelschapsdieren, houdt zich bezig met het informeren van houders van gezelschapsdieren. Hier vind je dan ook ontzettend veel informatie over hoe je het beste voor jouw huisdier kunt zorgen.

Naast veelgehouden diersoorten, zoals honden, katten en konijnen, kun je er ook veel informatie vinden over de verzorging van heel veel verschillende andere huisdiersoorten. Dus ook aquarium- en terrariumdieren, vogels, knaagdieren en weidedieren.

Je kunt hier de website van LICG bezoeken.