Tarieven

Welkom » Tarieven

Wij vinden het belangrijk om open over onze tarieven te zijn. Daarom kunt u hieronder van verschillende diensten en producten onze bijbehorende prijzen zien.

Bij onze prijsstelling is aandacht aan een goede prijs-kwaliteit geschonken. We hebben dus niet de intentie om de ‘goedkoopste’ te zijn, maar willen een deskundige diergeneeskundige zorg met een uitstekende service verlenen die niet per definitie duur hoeft te zijn.

Betalen kan contant of per pin.


Consultatie (excl. eventuele voorrijkosten)

Consult normaal (+/- 30 min.)€ 37,50
Consult kort (+/- 15 min.)€ 24,50
controle, uitsluitend knippen nagels etc.
Consult groot (10 min./dier)€ 17,50 / dier
meer dan 2 te onderzoeken/behandelen dieren
Tarieven consultatie excl. eventuele voorrijkosten (01/08/2022)

Standaard wordt er in de meeste gevallen een normaal consult als tarief gehanteerd. Dat zijn sowieso alle visites waarbij een dier algemeen klinisch wordt onderzocht, bijvoorbeeld voorafgaande aan de vaccinatie, maar ook in geval van gezondheidsproblemen. Kleine aanvullende onderzoeken en behandelingen, zoals nagels knippen en anaalzakjes leegdrukken, zijn in dit consult inbegrepen.

Voor bezoeken die korter duren wordt een lager tarief gehanteerd, dit is het tarief voor een kort consult. Dit zijn vaak situaties waarbij het dier niet helemaal onderzocht hoeft te worden, zoals bij een controle van de oren na een oorontsteking of wanneer bij een dier alleen een chip hoeft ingebracht te worden. Je kunt als eigenaar niet kiezen voor een normaal of kort consult.

Uitgebreider onderzoek/behandeling en eventuele kosten voor medicaties zijn uiteraard niet inbegrepen in bovenstaande consulttarieven.


Voorrijkosten

Omdat we niet over een praktijk beschikken verzorgen we uitsluitend visites. In ons direct werkgebied worden géén voorrijkosten gerekend, dat zijn adressen die binnen 15 minuten van ons vestigingsadres in Budel gelegen zijn.

Voor een bezoek verder van ons vestigingsadres dienen we voorrijkosten in rekening te brengen, omdat een rit heen en terug nu eenmaal meer tijd voor ons kost. De eerste 15 minuten van de heenrit en de eerste 15 minuten van de terugrit zijn gratis. Om de voorrijkosten te berekenen gebruiken we Google Maps met ons adres in Budel en het bezoekersadres als begin- en eindpunten, we kiezen daarbij de snelste route.

Eerste 15 minuten heen & eerste 15 minuten teruggratis
Berekend vanaf ons vestigingsadres in Budel
Vanaf 15 minuten heen & vanaf 15 minuten terug€ 2,- /minuut
Berekend vanaf ons vestigingsadres in Budel
Tarieven voorrijkosten (01/08/2022)

Voorbeeld:
Je woont op een afstand van 30 minuten van ons vestigingsadres in Budel, berekend door Google Maps. Het afleggen van een bezoek, heen en terug, kost ons 2 x 30 minuten = 60 minuten. De eerste 15 minuten heen en de eerste 15 minuten terug zijn gratis, ze worden niet betrokken bij het berekenen van de voorrijkosten, in totaal dus 30 minuten. De voorrijkosten worden gebaseerd op 60 minuten – 30 minuten = 30 minuten. Aangezien het tarief geldt van € 2,- / minuut bij bezoeken die verder weg liggen dan 15 minuten, bedragen de voorrijkosten in dat geval dus €  60,-.


Komen jullie overal?

Nee, we leggen meestal geen bezoeken af die verder weg liggen dan +/- 40 minuten rijden vanaf ons vestigingsadres. Een bezoek ver uit de buurt vergt ons veel tijd, de reistijd heen en terug neemt ons in dit geval bijna 1,5 uur in beslag. Visites die verder van ons vestigingsadres liggen zijn daardoor heel moeilijk in onze agenda in te plannen, niet alleen omdat we meerdere patiënten op een dag hebben, maar het zou ook erg vervelend zijn als jouw dier gezondheidsproblemen heeft en we niet op korte termijn langs zouden kunnen komen.


Kan ik met mijn dier ook bij jullie komen?

Nee. We kunnen relatief aantrekkelijke tarieven hanteren juist omdat we geen praktijk hebben. Op ons vesigingsadres is bovendien geen ruimte om mensen en dieren te kunnen ontvangen.


Vaccins (excl. consult)

Heb je meerdere dieren voor vaccinatie? We rekenen in dat geval t/m drie te vaccineren dieren gewoon één consult. Vaccins worden bij visites door ons altijd goed gekoeld vervoerd.

HOND
1e Puppy-enting op 6 wekenop aanvraag
2e Puppy-enting op 9 weken€ 17,50 / vaccin (+ gratis tablet ontworming)
3e Puppy-enting op 12 weken€ 20,- / vaccin
Volwassen Hond grote cocktail€ 20,- / vaccin
Volwassen Hond kleine cocktail€ 10,- / vaccin
Kennelhoest (neusdruppel of prik)€ 21,50 / vaccin
Rabiës (hondsdolheid)€ 10,- / vaccin
KAT
Kitten-enting in nestop aanvraag
Kitten-enting€ 12,50 / vaccin (+ gratis tablet ontworming)
Volwassen kat grote cocktail€ 12,50 / vaccin
Volwassen kat kleine cocktail€ 10,- / vaccin
Bordetella (neusdruppel)€ 11,- / vaccin
Rabiës (hondsdolheid)€ 20,- / vaccin
KONIJN
Konijn (myxomatose en RHD1+2)€ 20,50 / vaccin
Konijn RHD2€ 13,- / vaccin
Tarieven vaccins (01/08/2022)

Voorbeelden
2 honden voor vaccinatie:
We rekenen t/m 2 honden één normaal consult. Daarbij komen de kosten voor de vaccins die de honden nodig hebben.

3 honden en 2 katten voor vaccinatie:
We rekenen bij meer dan 2 dieren een een groot consulttarief van € 17,50 per dier, in dit geval dus 5 x € 17,50 = € 87,50. Daarbij komen de kosten voor de vaccins die de dieren nodig hebben.


Op al onze leveranties zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.