Pup of Kitten in huis


Wellicht bezoek je deze pagina omdat je net een nieuwe pup of kitten in huis hebt. Maar het kan ook zijn dat je binnenkort een pup of kitten verwacht. Of overweeg je misschien om een pup of kitten te nemen? Dan doe je er goed om je voor te bereiden op de komst van je nieuwe viervoeter.


Kies een betrouwbare fokker

Als het goed is heeft jouw pup of kitten bij de fokker al de beste start van zijn of haar leven gekregen. Je doet er daarom goed aan om kieskeurig te zijn en een huisdier bij een goede, zorgzame fokker aan te schaffen. Dit voorkomt al heel wat zorgen.


Hoera, we mogen de pup/kitten ophalen!

Een pup uitlaten.
Een pup uitlaten.

Het blijft altijd spannend om een pup of kitten uiteindelijk bij de fokker te mogen gaan ophalen. Dat geldt ook voor de pup of kitten zelf. De eerste dag zonder moeder, broertjes en zusjes. Dat is niet niks!

Natuurlijk wil jij, als nieuw baasje, jouw pup of kitten de beste start van zijn of haar leven geven. Waar moet je dan allemaal op letten? Daarvoor hebben wij dit onderdeel binnen onze website gemaakt. Hier proberen we jou zo goed mogelijk te informeren hoe je jouw pup of kitten de beste verzorging kunt geven.


Informatie over de verzorging van een pup

Op deze pagina geven we alle informatie over de verzorging van een pup. Zo bespreken we er de dagelijkse voeding. Welke brokjes geef je het beste en hoeveel? We besteden ook aandacht aan het uitlaten van een pup. Hoe lang mag een pup wandelen en waar moet je nog meer op letten? Daarnaast bespreken we ook het belang van een goede socialisatie, de puppycursus, zindelijkheidstraining en gebitsverzorging. Ook andere medische zorg bespreken we hier, zoals een goede periodieke ontworming en de vaccinatie.


Informatie over de verzorging van een kitten

Een grijs kitten.

Op deze pagina geven we alle informatie over de verzorging van een kitten. Zo bespreken we het belang van een veilige omgeving en hebben we het over de dagelijkse voeding. Welke brokjes geef je het beste en hoeveel? Daarnaast geven we ook informatie over het belang van een goede medische zorg, zoals de periodieke ontworming en de vaccinatie.