Maand van vaccinatie Konijn

Geplaatst door

Dit jaar staat bij ons in de maand april het belang van vaccinatie van konijnen centraal. Houders van konijnen zijn er namelijk niet altijd van op de hoogte dat konijnen tegen een aantal ziektes gevaccineerd kunnen worden en dat dit heel belangrijk is.

Bij wilde konijnen in de natuur komen namelijk de ziektes myxomatose en RHD voor. Via insecten, zoals muggen, is het mogelijk dat virussen van wilde konijnen op onze huiskonijnen overgebracht wordt. Daarnaast kun je ook na een wandeling in de natuur het virus via je schoenen mee naar huis nemen. Een infectie is ernstig omdat een konijn zeer slecht te behandelen is en plotselinge sterfte meestal het enige symptoom is.

Gelukkig kan een konijn tegen beide ziektes gevaccineerd worden. Door dit in het voorjaar te doen zorg je ervoor dat je konijn een stevige bescherming heeft wanneer de kans op infectie en ziekte het grootst is. We zullen deze maand in april niet alleen geregeld informatie over myxomatose en RHD via onze Facebookpagina delen. We hebben dit jaar ook een speciale actie. Konijneneigenaars krijgen 50% korting op het consult wanneer er in april een afspraak gemaakt wordt. Aangezien we uitsluitend huisvisites verzorgen wordt daarbij je konijn ook nog eens in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving gevaccineerd!

Konijn in konijnenhok