Korting Vaccinatie Konijn in Mei

Geplaatst door

Net zoals vorig jaar organiseren wij ook dit jaar weer een speciale maand waarin baasjes van konijnen hun konijn extra voordelig tegen myxomatose en RHD kunnen laten inenten. Zo is jouw konijn goed beschermd in de periode waarop het risico op deze ziektes het grootst is.


Om welke konijnenziektes gaat het dan?

Bij wilde konijnen in de natuur komen de ziektes myxomatose en RHD voor. Via insecten, zoals muggen, is het mogelijk dat virussen van wilde konijnen op onze huiskonijnen overgebracht wordt. Daarnaast kun je ook na een wandeling in de natuur het virus via je schoenen mee naar huis nemen. Een infectie is ernstig omdat een konijn zeer slecht te behandelen is en plotselinge sterfte meestal het enige symptoom is.

Gelukkig kan een konijn tegen beide ziektes gevaccineerd worden. Door dit in het voorjaar te doen zorg je ervoor dat je konijn een stevige bescherming heeft wanneer de kans op infectie en ziekte het grootst is.

Meer informatie over beide ziektes en de vaccinaties is uiteraard op onze website te lezen.

Wilde jonge konijnen vormen een bron van besmetting voor huiskonijnen

Waar bestaat de kortingsactie uit?

Konijneneigenaars krijgen 50% korting op het consult wanneer er in de maand mei een afspraak bij ons gemaakt wordt. Aangezien we uitsluitend huisvisites verzorgen wordt daarbij je konijn ook nog eens in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving onderzocht en gevaccineerd!