Fokken met je kat

Welkom » Diensten » Fokadvies » Fokken met je kat

Wellicht overweeg je om te gaan fokken met je kat? Dan ben je op onze website op het juiste adres om alles hierover te weten te komen. Vooral als dit een éénmalig nestje is kan het door gebrek aan kennis en ervaring een spannende periode zijn. We zullen daarom zo kort en helder mogelijk proberen uit te leggen wat er allemaal komt kijken vanaf de puberteit tot het moment dat de kittens het nest verlaten en naar de nieuwe eigenaar gaan. Uiteraard is onze bedoeling dat je met deze informatie de kittens de beste start van hun leven kunt geven. We delen deze informatie op in vier overzichtelijke delen.

Fokken met je kat: deze poes heeft een nestje kittens.
Fokken met je kat: deze poes heeft een nestje kittens.

Deel 1: Voortplanting van de Kat

Voordat je besluit te gaan fokken met je kat doe je er goed aan eerst te weten hoe de voortplanting van de kat in elkaar zit. In dit deel leggen we je daarom onder andere uit vanaf welk moment een poes vruchtbaar is en wat de beste leeftijd voor een poes is om nestjes kittens te krijgen. Dit alles vind je dus onder ‘Voortplanting van de Kat’.


Deel 2: Dracht bij de Poes

Na een succesvolle dekking wordt de poes zwanger, dat wordt bij dieren vaak de dracht genoemd. We leggen je in dit deel uit waar je tijdens de dracht aan moet denken en welke voorbereidingen je moet treffen. Dit alles vind je dus onder ‘Dracht bij de Poes’.


Deel 3: Bevalling bij de Poes

Iedereen die besluit om te gaan fokken met zijn of haar poes zal de bevalling altijd spannend vinden, vooral als het een eerste nestje betreft. Hoe je kunt weten wanneer je poes gaat bevallen en wat je tijdens de bevalling wel en niet moet doen? En wanneer schakel je het beste een dierenarts in? Dit alles bespreken we bij ‘Bevalling bij de Poes’.


Deel 4: Verzorging van een Nestje kittens

In dit laatste deel leggen we je alles uit hoe je na de geboorte van de kittens deze kleintjes de beste start van hun leven kunt geven. Dit gaat dus over de dagelijkse verzorging. Maar ook over medische zorg en waar je op kunt letten om problemen tijdig te kunnen signaleren. Dit alles vind je dus onder ‘Verzorging van een Nestje kittens’.