Dierenarts

Welkom » Dierenarts

Dierenarts Marly van Kessel
Dierenarts Marly van Kessel

Mijn naam is Marly van Kessel, als dierenarts verzorg ik in regio zuidoost-Brabant met veel plezier al meer dan dan 10 jaar visites aan huis voor hond, kat en konijn. Bij deze stel ik me graag even voor!

Mijn hele leven woon ik al in Budel en ik ben daardoor zeer bekend met mijn dorp, de mensen en de omgeving waar ik woon. Van kleins af aan ben ik opgegroeid met huisdieren, zoals katten, vissen en duiven. Na de basisschool De Kleine Wereld ben ik naar het VWO op het Bisschoppelijk College in Weert gegaan waar ik in het laatste jaar besloten heb om de opleiding diergeneeskunde te gaan volgen.


Opleiding diergeneeskunde

In 2008 heb ik de opleiding diergeneeskunde met succes afgerond aan de faculteit diergeneeskunde in Merelbeke van de Universiteit Gent in België. Binnen de opleiding heb ik gekozen voor de optie kleine gezelschapsdieren met als extra keuzevak bijzondere huisdieren. Binnen deze richting staat kennis en ervaring van diergeneeskundige zorg voor honden, katten, konijnen, knaagdieren, vogels, pluimvee en reptielen centraal.


Mijn werk als dierenarts

Direct na de opleiding ben ik als dierenarts visites aan huis gaan verzorgen. Sommige huisdieren ervaren thuis in de eigen omgeving namelijk minder stress dan in een praktijk en ook voor het baasje kan het handig zijn. Ik zie daarbij al meer dan 10 jaar dagelijks vooral honden, katten en konijnen.

Mijn visie is dat de basis diergeneeskundige zorg goed èn zo goedkoop mogelijk moet zijn. De kosten mogen niet de reden vormen dat preventieve diergeneeskundige zorg, zoals een jaarlijks gezondheidsonderzoek, aan een dier onthouden wordt. En in geval van onverhoopte gezondheidsproblemen moeten het niet de kosten zijn dat een baasje niet tijdig een dierenarts om advies durft te vragen. Als dierenarts werk ik daarom eigenlijk zoals een huisarts, maar dan met aandacht voor dier en mens. Meer over mijn dienstverleningen is uiteraard op de website na te lezen.

Soms kan het handiger zijn om voor kleine controles of het ophalen van medicatie een praktijk te bezoeken. Daarom hoop ik in de nabije toekomst een kleine praktijkruimte te kunnen openen. Daarbij zal dan ook de aangeboden diergeneeskundige zorg uitgebreid kunnen worden, waardoor meer onderzoek en behandeling mogelijk wordt. Visites zal ik daarbij altijd blijven verzorgen. Daarom maak ik ook plannen om mijn vaardigheden te vergroten. Bijvoorbeeld door als vrijwilliger in het buitenland aan projecten te gaan deelnemen.


Wat ik doe in mijn vrije tijd…

In mijn vrije tijd besteed ik uiteraard veel tijd aan bijscholing. Ik fris regelmatig mijn kennis van verschillende onderwerpen op, volg de laatste ontwikkelingen binnen de diergeneeskunde in allerlei vakmagazines en neem uiteraard regelmatig deel aan georganiseerde bijscholingen.

Mijn hobbies zijn boeken lezen en zo af en toe kijk ik ook eens graag een film. Dat doe ik natuurlijk allemaal het liefst met mijn twee katten Loulou en Nol op schoot.