Dierenarts


Waarom een website met allemaal informatie over mezelf? Een goede vraag! Tegenwoordig werk ik als dierenarts in loondienst, maar merk dat huisdierbaasjes me toch nog geregeld Googelen. Logisch, ik zou waarschijnlijk hetzelfde doen. Daarnaast vertel ik in de spreekkamer – als de tijd dat toelaat – vaak ook vanalles over mijn eigen katten. Daarom heb ik besloten om mijn oude bedrijfswebsite om te vormen tot een plek waar iedereen mij beter kan leren kennen.

Dierenarts Marly van Kessel
Dierenarts Marly van Kessel

Dus, wie ben ik? Mijn naam is Marly van Kessel en ik ben dierenarts voor gezelschapsdieren.

Mijn hele leven woon ik al in Budel en ik ben daardoor zeer bekend met mijn dorp, de mensen en de omgeving waar ik woon. Van kleins af aan ben ik opgegroeid met huisdieren, zoals katten, vissen en duiven. Na de basisschool De Kleine Wereld ben ik naar het VWO op het Bisschoppelijk College in Weert gegaan waar ik in het laatste jaar besloten heb om de opleiding diergeneeskunde te gaan volgen.


Opleiding diergeneeskunde

In 2008 heb ik de opleiding diergeneeskunde met succes afgerond aan de faculteit diergeneeskunde in Merelbeke van de Universiteit Gent in België. Binnen de opleiding heb ik gekozen voor de optie kleine gezelschapsdieren met als extra keuzevak bijzondere huisdieren. Binnen deze richting staat kennis en ervaring van diergeneeskundige zorg voor honden, katten, konijnen, knaagdieren, vogels, pluimvee en reptielen centraal.


Mijn werk als dierenarts

Direct na de opleiding ben ik als Dierenarts Van Kessel visites aan huis gaan verzorgen. In al die jaren had ik een zeer fijne en persoonlijke band met alle baasjes en beestje opgebouwd. Ik heb dit werk dan ook heel wat jaren met plezier gedaan. Het was mooi om zelf iets vorm te geven en te zien dat het gewaardeerd werd. Maar toch begon er steeds meer iets te knagen. Het stoorde me op een gegeven moment enorm dat ik lange dagen maakte, waarbij maar een klein deel echt uit het verlenen van diergeneeskundige zorg bestond. Denk aan administratieve lasten, voorraadbeheer, klantcontact, enzovoorts. Allemaal heel belangrijke zaken, maar het kost allemaal tijd. Tegelijk nam mijn honger naar het verbreden naar mijn kennis en vaardigheden toe.

Uiteindelijk heb ik in 2022 dan ook de grote stap genomen om in een praktijk in loondienst werkzaam te zijn als dierenarts. Aanvankelijk wilde ik dat blijven combineren met mijn werk als zzp-er, maar merkte al snel dat dit heel lastig ging en me ook niet vrolijker maakte. Ik heb dan ook kort daarna de beslissing genomen om mijn visites helemaal te beëindigen en me volledig in te zetten in mijn werk voor DAC ZuidOost, die kort daarna overging naar AniCura ZuidOost Dierenklinieken. Deze praktijk omvat zes locaties in en rond Helmond. Momenteel ben ik vooral veel op de locatie in Gemert te vinden.