Vaccinatie hond, kat en konijn

Welkom » Diensten » Vaccinatie hond, kat en konijn

Uiteraard is het mogelijk om jouw hond, kat of konijn door ons te laten vaccineren. Wat kun je je daarbij voorstellen? We leggen het hier even voor je uit.


Eigen omgeving = geen stress + alle gemak

Aangezien we visites afleggen gebeurt het jaarlijkse gezondheidsonderzoek en vaccinatie altijd in de eigen vertrouwde omgeving. Dat betekent dus zo min mogelijk stress voor jouw dier en alle gemak voor jou als baasje. Uiteraard kunnen ook meerdere dieren tijdens hetzelfde bezoek onderzocht en gevaccineerd worden, dat bespaart in sommige gevallen onhandige autoritten. Doordat het ons minder reistijd kost betekent dat daarnaast ook vaak een financiële besparing, zie ook onze tarieven.


We nemen alle rust en tijd

Nestje slapende Teckelpups.
Nestje slapende Teckelpups.

Bij dieren die een beetje zenuwachtig zijn nemen we alle tijd zodat bijvoorbeeld jouw hond of kat aan ons kan wennen. En alle handelingen voor onderzoek en vaccinatie voeren we rustig uit zodat een dier zich zo ontspannen mogelijk kan voelen.


Vaccins gekoeld vervoerd

Vaccins worden altijd gekoeld bewaard en gekoeld getransporteerd. Door de koude keten te bewaken zorgen we ervoor dat de kwaliteit van de gebruikte vaccins uitstekend blijft. En dat is heel belangrijk. Voorafgaand aan de vaccinatie worden de vaccins wel op lichaamstemperatuur gebracht. Het injecteren van een koud vaccin is namelijk niet aangenaam voor een dier. Verder zetten we altijd een nieuw naaldje op de spuit met het vaccin, zodat het prikje zo pijnloos mogelijk verloopt.


Kat thuis laten vaccineren, is dat een oplossing?

Veel katten ervaren angst als ze de transportkoffer alleen al zien. En een vreemde omgeving met andere luchtjes en dieren is ook erg indrukwekkend voor een kat die van nature erg gehecht is aan zijn of haar vertrouwde omgeving.

Twee poezen ontspannen op de bank.

Onze ervaring is dat in veel gevallen een kat thuis minder stress ervaart. Daardoor verloopt het jaarlijkse gezondheidsonderzoek en vaccinatie met veel minder problemen. Er zijn zelfs katten die niet hanteerbaar zijn in een consultatieruimte, terwijl thuis de kat gewoon ontspannen op de bank blijft liggen tijdens de prik.

Helaas kunnen we niet garanderen dat alle katten zich thuis gemakkelijk laten onderzoeken en vaccineren. In dat geval maken we vaak gebruik van gabapentine als stressverlagende premedicatie. In overleg met ons kan besloten worden om ongeveer 2 uur voorafgaand aan ons bezoek deze angstremmer te geven. Naast verminderde angst, maakt gabapentine de kat ook wat slomer. Als een consult prettiger verloopt dan zal door deze positieve ervaringen elk bezoek steeds gemakkelijker gaan. Wel zo prettig voor de kat, maar ook voor het baasje!


Tegen welke ziektes kan gevaccineerd worden?

Op onze website leggen we je alles uit over de vaccinatie bij honden, katten en konijnen. We leggen uit tegen welke ziektes gevaccineerd kan worden en we geven meer informatie over deze ziektes. Daarnaast bespreken we voor de hond ook het laten titeren als mogelijk alternatief voor het laten vaccineren.


Wat als er een allergische reactie onstaat?

Ook al is kans op een ernstige allergische reactie zeer klein, we hebben altijd medicatie bij ons waarmee we direct kunnen handelen. Een consult duurt altijd ongeveer een half uur en in die tijd blijven we ter plaatse om de reactie na vaccinatie te kunnen beoordelen. Daarnaast nemen we altijd voorzorgsmaatregelen om de kans op een allergische reactie op de vaccinatie bij jouw huisdier zo klein mogelijk te maken. Meer hierover lees je bij de bijwerkingen.