Consultatie

Welkom » Diensten » Consultatie

In de eigen, vertrouwde omgeving

Poezen ontspannen op de bank na consultatie.
Poezen ontspannen op de bank

Een consultatie vindt altijd in de eigen vertrouwde omgeving van jouw huisdier plaats en we zorgen altijd dat deze met zo min mogelijk stress verloopt. Is jouw hond of kat een beetje nerveus? We laten ze eerst op hun gemak kennis met ons maken en alle onderzoeken en behandelingen voeren we vervolgens met zoveel mogelijk rust uit.

Katvriendelijke medische zorg vinden wij zeer belangrijk. Onze ervaring is dat sommige katten aan huis veel gemakkelijker te onderzoeken en behandelen zijn, maar dat geldt niet voor iedere kat. In die situaties kunnen we premedicatie gebruiken die de angst bij jouw kat vermindert maar uiteraard zeer veilig zijn.


Heldere en duidelijk uitleg

We hechten daarbij heel veel waarde aan een goede uitleg aan jou als eigenaar van je dier over onze bevindingen en eventuele verdere onderzoeks- en behandelingsopties. Het is echt de bedoeling dat, wanneer wij na consultatie weer vertrekken, alles duidelijk is en je geen vragen meer hebt.


Waarmee kun je bij ons terecht?

We zien dagelijks vooral veel honden, katten en konijnen. Je kunt bij ons voor veel diensten en problemen terecht, zoals:

Een nestje pups ligt te slapen na consultatie door ons.
Een nestje pups ligt te slapen na hun eerste prikje voor chip en vaccinatie.

Het werk dat wij doen is vergelijkbaar met dat van de huisarts voor de mens, waar je voor heel veel diensten en problemen ook terecht kunt. Maar net zoals bij de mens kan het ook bij dieren nodig zijn dat er aanvullend onderzoek of behandeling nodig kan zijn, zoals een röntgenfoto of een operatie. Deze diergeneeskundige zorg kan alleen in een praktijk gegeven worden.

We schatten daarom vooraf altijd zo goed mogelijk in of een visite van de dierenarts zinvol is. Indien jouw huisdier meer onderzoek en/of behandeling in de praktijk nodig zal hebben dan zullen wij dit zeker melden. Zo worden onnodige visites, onnodige kosten en teleurstellingen voorkomen. Je bent bij ons voor verder onderzoek en behandeling in een praktijk overigens altijd vrij in de keuze van de praktijk, wij werken niet samen met een praktijk.

In de nabije toekomst hopen we wel een kleine praktijk te kunnen gaan openen zodat ons dienstverlening en mogelijkheden uitgebreid wordt. We blijven daarbij uiteraard wel consultaties aan huis verzorgen.


Dermatologie

De dermatologie is de ziekteleer van de vacht, huid en het oor. Binnen onze werkzaamheden leggen wij ons graag toe op dit onderwerp. Problemen als oorontstekingen, jeuk en bulten komen immers heel vaak bij onze huisdieren voor. Met een goede kennis en de juiste aanpak van deze problemen heeft zowel dier als de eigenaar veel baat.

We nemen bij consultatie altijd de moeite om een bult aan te prikken of een staaltje van het oorsmeer of huid te nemen. Deze beoordelen we daarna zelf onder onze microscoop.

Zo krijgt u van ons altijd de bevestiging dat een vermoedelijke vetbult ook daadwerkelijk een vetbult is en niet iets anders.

Door microscopie kunnen we ook oorontstekingen en huidproblemen heel gericht behandelen. De kans is daardoor groter dat direct de juiste therapie wordt ingezet.