Diensten

Welkom » Diensten

Dierenarts Van Kessel verzorgt uitsluitend medische zorg voor gezelschapsdieren aan huis en beschikt niet over een praktijkruimte. Dat klinkt apart, maar het biedt vaak een uitkomst voor dier en mens. Er is aan huis meer mogelijk dan dat je misschien zou denken.


Waar legt onze dierenarts visites af?

Onze dierenarts is werkzaam in regio zuidoost-Brabant en midden Limburg, eigenlijk de hele regio in en rondom gemeente Cranendonck (Budel, Budel-Schoot, Budel-Dorplein, Gastel, Soerendonk, Maarheeze). We leggen natuurlijk ook buiten gemeente Cranendonck geregeld visites af. We komen ook in Heusden, Someren, Asten, Sterksel, Heeze, Leende, Geldrop, Hamont-Achel, Borkel en Schaft, Valkenswaard, Weert, Nederweert en Ospel. Bekijk ons werkgebied op onze site.

Onderzoek van huisdieren aan huis is een van onze vele diensten.
Dierenarts Marly van Kessel onderzoekt het oor bij een kat, gewoon in de eigen vertrouwde omgeving!

De voordelen van een visite van de dierenarts

Door onze werkwijze is het mogelijk om diergeneeskundige zorg op een zo stressloze manier te verzorgen. Sommige honden, katten en konijnen ervaren namelijk angst en stress als ze naar een dierenartspraktijk moeten. Ook de eigenaar kan daardoor opzien tegen het raadplegen van een dierenarts, waardoor diergeneeskundige zorg niet of pas heel laat gegeven wordt. Onze ervaring in deze meer dan 10 jaar waarin wij visites verzorgen is dat een bezoek aan huis van een dierenarts bij veel van deze dieren een absolute uitkomst kan zijn.

Niet alleen draagt de eigen vertrouwde omgeving bij aan minder stress, we nemen ook altijd onze tijd om een dier aan ons te laten wennen en om lichamelijk onderzoek op een aangename en prettige manier te laten verlopen. Wanneer honden en katten met angst voor de dierenarts positieve ervaringen op doen zal latere onderzoeken en behandelingen steeds beter gaan.

Een hond met doorgezakte polsen heeft onderzoek door een dierenarts nodig.
Een hond met doorgezakte polsen.

Wat is er zoal mogelijk?

Uiteraard kun je contact opnemen voor een consult als je huisdier gezondheidsproblemen heeft, denk bijvoorbeeld aan oorontstekingen, vachtproblemen en ziekte. Ook voor het jaarlijkse gezondheidsonderzoek en de vaccinatie voor honden, katten en konijnen kun je bij ons terecht. Het onderzoeken en laten chippen en vaccineren van een nestje pups en kittens verzorgen wij natuurlijk ook aan huis.

Daarnaast kun je bij ons terecht voor alle onderwerpen die gaan over ziektepreventie, zoals wormpreventie, tekenpreventie en vlooienpreventie. We geven ook adviezen om op de goedkoopste en beste manier voor een gezond gebit bij jouw huisdier te zorgen en ook het voorkomen en behandelen van overgewicht vinden wij belangrijk. Door ziekte zoveel mogelijk te voorkomen dragen we niet alleen bij aan een goed dierenwelzijn, maar voorkomen we ook toekomstige kosten voor behandeling bij ziekte.

Daarnaast kun je bij ons terecht als je een dier wil gaan aanschaffen, we geven namelijk ook aankoopadvies. En als je met je hond of kat naar het buitenland wilt reizen, dan zorgen we dat alles in orde is en besteden we ook aandacht aan een goede preventie om buitenlandse ziektes bij jouw huisdier te voorkomen. We volgen daarbij altijd de adviezen die door ESCCAP gegeven worden.


Onze pijlers

1. Kostenefficiënte werkwijze

Ons doel is om problemen zo gericht mogelijk aan te pakken. Niemand heeft er iets aan als er onnodig geld wordt besteed.

De microscoop wordt door de dierenarts bijna dagelijks gebruikt.
De microscoop gebruiken we veel.

We beoordelen daarom altijd eerst of een visite aan huis zinvol is. Als het vermoeden bestaat dat waarschijnlijk meer onderzoek en/of behandeling nodig zal zijn en dat deze alleen in een praktijk gegeven kan worden, bijvoorbeeld voor het maken van een röntgenfoto of het uitvoeren van een operatie, dan zullen wij geen visite afleggen. Wij willen dat dieren de zorg krijgen die ze nodig hebben. Niemand is er bij gebaat dat nutteloze visites worden afgelegd.

We proberen altijd zo kostenefficiënt mogelijk te werken. Soms moeten we wat extra onderzoek doen. Bijvoorbeeld onder de microscoop staaltjes onderzoeken, een sneltest uitvoeren of een bacteriologische kweek opzetten. Door deze onderzoeken kan gericht gewerkt worden. Zo worden problemen zo direct mogelijk ontdekt en behandeld. Dat voorkomt dat er onnodige behandelingen en medicaties voorgeschreven worden of dat meerdere consultaties afgelegd dienen te worden.

We werken daar waar mogelijk altijd met zo goedkoop mogelijke producten. Vrij verkrijgbare producten zijn via andere kanalen meestal goedkoper aan te schaffen dan via ons. In dat geval verwijzen we altijd naar de mogelijkheid om producten elders goedkoper te verkrijgen.


2. Heldere uitleg

We nemen altijd de de tijd om jou als eigenaar bij alles heldere en uitgebreide uitleg te geven. Wanneer je na een bezoek van ons de voordeur achter ons sluit is de kans klein dat je nog onduidelijkheden of vragen zult hebben.


3. Altijd op de hoogte van diergeneeskundige ontwikkelingen

We hanteren altijd de meest recente kennis en visie binnen de diergeneeskunde. Dat doen we door onze kennis up-to-date te houden. Zo kunnen we je bij alles van de beste adviezen voorzien.


Wat als er meer onderzoek of behandeling nodig is?

Helaas is niet alle zorg aan huis voor huisdieren mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan onderzoeken zoals het maken van röntgenfoto’s en behandelingen zoals operaties of het geven van medische zorg bij spoedgevallen.

We willen ons werk zo goed mogelijk doen. Tenslotte staat de beste zorg voor jouw huisdier bij ons altijd bovenaan. We zullen daarom altijd eerlijk zijn over wat we wel en niet kunnen. Bij spoedgevallen verwijzen we je altijd direct naar de dichtsbijzijnde praktijk bij jou in de buurt.

Hond met bloedoor door de dierenarts behandeld.
Hond met bloedoor behandeld.

Om te beginnen maken we vooraf altijd een inschatting of een visites van ons zinvol is. Zodra we vermoeden dat jouw huisdier uitgebreider onderzoek of behandeling nodig heeft die alleen in een praktijk gegeven kan worden, dan zullen we dit ook altijd aangeven. Niemand heeft er iets aan als wij onnodig visites afleggen en het probleem bij jouw huisdier na ons bezoek niet opgelost is.

Mocht tijdens het onderzoeks- en behandelingstraject voor jouw huisdier blijken dat er toch aanvullend onderzoek en/of behandeling in een praktijk nodig zal zijn, dan zullen we dit altijd tijdig aangeven.

Je bent overigens altijd vrij in de keuze van de praktijk waar je in dat geval met jouw huisdier naartoe gaat. We zijn werkzaam in een relatief grote regio en werken daarom niet samen met een praktijk.