Vlooien - BehandelingEen kat die zich krabt
Strategie
Indien u vlooien aantreft bij uw hond of kat en indien deze niet preventief behandeld is tegen vlooien, dient bij de behandeling aan het volgende gedacht worden om de vlooienplaag te bestrijden en terugkerende problemen te voorkomen:
          - gebruik een vlododende spot-on op de hond of kat waar de
            vlooien of vlooienpoepjes zijn gezien. Afhankelijk van de ernst
            van de infectie kan het zijn dat dit meerdere keren herhaald
            dient te worden.
          - behandel ook alle andere honden en katten in huis, ook als ze
            niet zichtbaar last hebben van vlooien
          - behandel de omgeving (stofzuigen, dekens wassen,
            omgevingsspray)
          - ontworm alle huisdieren (vlooien kunnen drager zijn van
            lintwormen)
          - pas voortaan een goede vlooienpreventie toe

Een vlooienbesmetting kan snel opgelopen en moeilijk te bestrijden zijn. Het is dus beter om dieren die de kans lopen om een vlooieninfectie op te doen preventief te behandelen. Dit is namelijk vaak veel eenvoudiger dan het behandelen van een vlooieninfectie.


Welke producten kan ik het beste kiezen?
Belangrijk is om naast een goede strategie ook de juiste producten te kiezen. Er zijn namelijk veel verschillende soorten vlododende producten op de markt en de werking kan uiteraard verschillen. Wil de behandeling zo effectief mogelijk zijn, dan is het het natuurlijk ook belangrijk om goede producten te kiezen.

Op onze website kunt u meer informatie vinden over de voor- en nadelen van verschillende soorten producten, zoals vlooienhalsbanden, strooipoeder, vlooienshampoo, spray, spot-ons en omgevingssprays. Daarnaast noemen we in een overzicht alle kenmerken van producten die zowel bij dierenspeciaalzaken als de dierenarts verkrijgbaar zijn. Op deze manier hopen we u te helpen bij het kiezen van een goed product bij de dierenspeciaalzaak of dierenarts.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat voor een goede werking van producten het belangrijk is de richtlijnen op de verpakking goed te lezen en te volgen. Gebruik uiteraard enkel producten die voor de betreffende diersoorten geschikt zijn, vooral bij katten is het erg belangrijk om geen producten te gebruiken die enkel bij honden mogen worden toegepast.