Naar het pension


Als besloten wordt dat het huisdier niet mee op vakantie gaat bestaan er een aantal opties.


Hond voor het raam Oppas aan huis

Sommige dieren, waaronder katten, maar ook vogels, konijnen en knaagdieren, hechten zich sterk aan hun eigen omgeving en voelen zich thuis daarom vaak het fijnst. Daarnaast zijn bepaalde dieren, zoals terrariumdieren, praktisch gezien lastig om ergens onder te brengen. Er kunnen dus verschillende redenen zijn om tijdens de vakantie voor een oppas aan huis te kiezen. Een eerste keuze is om een familielid, goede vriend, goede kennis of buurman op de huisdieren te laten passen. Eventueel kunt u ook besluiten om een speciale dierenoppasser hiervoor in te schakelen. Bereid alles in ieder geval goed voor en laat goede instructies voor de oppasser achter.


Pension

Een tweede optie is om uw huisdier tijdelijk naar een pension te brengen. Het voordeel is dat u er zeker van bent dat uw huisdier dagelijks professioneel verzorgd wordt. Het nadeel is echter dat het voor sommige dieren een stressvolle situatie kan zijn. Een kat is bijvoorbeeld meestal erg gehecht aan zijn eigen vertrouwde omgeving. Daarnaast bestaat het risico dat uw huisdier bij een bezoek aan het pension een besmettelijke ziekte oploopt. Zorg daarom voor het volgende:

            - Wettelijk verplichte vaccinaties:
              Minimaal 7 dagen voor verblijf indien vorige vaccinaties verlopen zijn.
                    honden: parvo en hondenziekte
                    katten: kattenziekte en niesziekte
            - Ontworming
            - Vlooienpreventie

De specifieke eisen kunnen per pension afwijken dus het is raadzaam om bij een geschikt pension de exacte eisen na te vragen (documenten, identificatie, aanvullende vaccinaties, etc.). Veel pensions eisen bijvoorbeeld dat honden met een neusdruppelvaccin tegen kennelhoest zijn gevaccineerd. Het is aan te raden om uw huisdier na verblijf bij een pension nogmaals tegen vlooien en wormen te behandelen.

Een goed pension is al snel volgeboekt dus wees op tijd met het reserveren van een plaats in een pension.