DierenartsIk ben dierenarts Marly van Kessel. Geboren in Weert, maar opgegroeid in Budel, ben ik van kleins af aan met katten groot geworden. Vroeger waren dat er vijf, waarvan drie buitenkatten en twee huiskatten. Later waren er dat nog maar twee en had ik daarnaast ook een koppeltje sierduiven.

Wat huisdieren betreft heb ik momenteel twee katten: Lotje en Loulou. Lotje is een gesteriliseerde poes van 11 jaar en is echt mijn maatje. Loulou is een poes die na een zwerversbestaan bij mij een kans voor een fijn nieuw leven heeft gekregen. Ze kunnen het heel goed met elkaar vinden.

Mijn katten


Opleiding Diergeneeskunde
In de laatste jaren van het VWO op het Bisschoppelijk College Weert besloot ik om diergeneeskunde te gaan studeren. Meer over dieren en dierziektes leren wilde ik altijd al en mede doordat ik het heel erg leuk vond om mensen die problemen met hun huisdieren hebben te helpen had ik tenslotte de beslissing genomen om diergeneeskunde te gaan studeren. Om dierenarts te worden heb ik de opleiding diergeneeskunde in België gevolgd. Voor de kandidatuurjaren heb ik aan de Universiteit Antwerpen gestudeerd, waarna ik de proefjaren aan de faculteit Diergneeskunde van de Universiteit Gent succesvol heb afgerond.

Dierenarts voor gezelschapsdieren en bijzondere diersoorten
Binnen de opleiding heb ik voor de afstudeerrichting gezelschapsdieren gekozen. Dit betekent dat ik mij gedurende de opleiding heb toegelegd op de studie van honden en katten en heb ik ook meer geleerd over andere huisdieren zoals konijnen, knaagdieren, vogels, pluimvee en reptielen. Omdat ik de tak van de bijzondere huisdiersoorten in vergelijking met deze van honden en katten nogal onderbelicht vond heb ik ook extra weken coschappen op de dienst bijzondere huisdieren gelopen om meer ervaring met konijnen, knaagdieren, vogels en reptielen op te doen.


Logo LinkedIn Bijscholing
Omdat de diergeneeskunde een vakgebied is waar steeds nieuwe inzichten en ontwikkelingen ontstaan probeer ik zoveel mogelijk bijscholingen en nascholingscursussen te volgen. Ook volg ik geregeld nieuwe wetenschappelijke publicaties om van de laatste ontdekkingen op de hoogte te blijven. Daarnaast breid ik mijn kennis zoveel mogelijk uit door in mijn vrije uurtjes in de veterinaire boeken te duiken.

Te zijner tijd zal op deze pagina ook alle door mij gevolgde nascholingen en zelfstudie te raadplegen zijn.


Diergeneeskunderegister
Alle werkzame dierenartsen zijn wettelijk verplicht in het diergeneeskunderegister opgenomen te zijn. Mijn registratiegegevens zijn terug te vinden onder registratienummer 150247.