Consultaties


Momenteel verzorgen wij uitsluitend visites en is een consult dus uitsluitend bij u thuis mogelijk. De meeste visites leggen wij in Cranendonck, Weert en Hamont-Achel af, maar uiteraard kunnen wij ook buiten deze regio bij u aan huis komen. Zie daarvoor ons werkgebied.

Huisdieren kunnen heel goed thuis worden onderzocht en de meeste kleine behandelingen kunnen ook thuis eenvoudig uitgevoerd worden. Onze ervaring is dat een thuisconsult, zowel door huisdieren als huisdiereigenaren, als zeer prettig wordt ervaren. Niet alleen kan het gemakkelijk voor uzelf zijn, maar ook voor huisdieren kan een visite van de dierenarts thuis een prettige uitkomst zijn. Omdat veel dierenartspraktijken geen visites voor huisdieren bieden en deze dienstverlening daardoor nog vrij onbekend is, leggen wij hier uit wat de voordelen zijn en wat u van een visite kunt verwachten.


Kat ligt op bank Prettig voor uw huisdier
In de volgende situaties kan een thuisconsult voor uw huisdier een uitkomst zijn, bijvoorbeeld bij:
            - dieren die stress bij de reis naar of in de praktijk ervaren.
            - honden die een moeilijke omgang met andere dieren of
              mensen in de wachtzaal hebben.
            - honden met wagenziekte.
            - huisdieren die door ziekte moeilijk naar de praktijk
              kunnen.

Gemakkelijk voor uzelf
Een thuisconsult kan ook prettig voor uzelf zijn. Bijvoorbeeld indien u:
            - over geen vervoer beschikt of geen reismandje voor
              uw huisdier in huis heeft.
            - moeilijk ter been bent.
            - meerdere dieren wilt laten onderzoeken en behandelen,
              zoals de vaccinatie van nestjes pups en kittens
            - thuis dient te zijn om bijvoorbeeld op de kinderen te
              passen.
            - tijd wilt besparen of het gewoon prettig vindt om niet in
              een wachtzaal te hoeven wachten.
            - ver van een praktijk woont.
            - een thuisconsult gewoon gemakkelijk of prettig vindt.

Aanvullende mogelijkheden en voordelen
Bovendien kan een visite een aantal bijkomende voordelen en mogelijkheden bieden die er in een praktijk niet zijn. Zo is er de mogelijkheid dat de dierenarts een kraamvisite aflegt, waarbij moeder en nakomelingen na de bevalling thuis worden onderzocht. Verder is het uiteraard mogelijk om meerdere dieren tijdens hetzelfde consult te onderzoeken. Bijvoorbeeld indien meerdere dieren dezelfde klachten hebben, zoals bij infectieziekten. Daarnaast blijkt uit ervaring dat huisdieren pijn, zoals mankheid, thuis beter laten zien dan in een vreemde omgeving, zoals een praktijk. Dit kan de diagnose soms vergemakkelijken.


Handig om te weten
Tijdens een visite is er altijd voldoende tijd om problemen of andere zaken goed en volledig te bespreken. Ook als uw huisdier even de tijd nodig heeft om kennis te maken, nemen wij daar natuurlijk de tijd voor. Dit heeft overigens geen invloed op het tarief dat voor het consult gerekend wordt. Onze dienstverlening is niet duurder dan in een gewone dierenartspraktijk en kleine handelingen, zoals het knippen van nagels of het leegdrukken van anaalzakjes, zijn bij ons altijd bij het consult inbegrepen. Woont u buiten de directe regio, dan dient u er rekening mee te houden dat er wel bijkomende voorrijkosten in rekening gebracht kunnen worden. Duidelijkheid over tarieven vinden wij erg belangrijk. Daarom kunt u op onze website van de meeste dienstverleningen onze tarieven raadplegen. Daar kunt u overigens ook meer informatie vinden over de betalingswijzen.

Herhaalrecepten, vrij verkrijgbare diergeneesmiddelen, verzorgingsproducten en diervoedingen kunnen door ons persoonlijk bezorgd worden of desgewenst op ons bezoekadres opgehaald worden. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de regio waarin u woont.


Wat als uitgebreider onderzoek of behandeling noodzakelijk is?
Helaas zijn niet alle gezondheidsproblemen met een visite aan huis te behandelen en kan het gebeuren dat in sommige situaties uitgebreider onderzoek en/of behandeling in een praktijk noodzakelijk kan zijn. Wij hebben overigens geen samenwerkingsverband met een praktijk. De keuze voor de plaats van vervolgonderzoek en/of vervolgbehandeling laten we uiteraard aan u over.